1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Hoe bepaal je jouw USP op bol.com? - Je onderscheiden van concurrentie geeft je verkopen een boost

Hoe bepaal je jouw USP op bol.com? - Je onderscheiden van concurrentie geeft je verkopen een boost

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

23 Oct. 2023 - 3 minuten leestijd

Ben jij een (toekomstige) verkoper op bol.com en wil je meer verkopen? Dan is het belangrijk om je USP te bepalen. Maar wat zijn USP's eigenlijk en hoe bepaal je ze? In deze blog helpen we je op weg.

Wat zijn USP's?

USP staat voor Unique Selling Point, oftewel uniek verkooppunt. Het is datgene wat jouw product onderscheidt van de rest en wat het aantrekkelijk maakt voor potentiële klanten. Het is dus belangrijk om jouw USP te bepalen en deze duidelijk over te brengen aan de klant, zodat deze voor jouw product kiest en niet voor de concurrentie.

Hoe bepaal je jouw USP op bol.com?

Onderzoek jouw concurrenten

Kijk wat jouw concurrenten doen en hoe zij zich onderscheiden op bol.com. Probeer jouw eigen product te vergelijken en te kijken waar jij je kunt onderscheiden. Bekijk ook de reviews van jouw concurrenten en kijk waar hun klanten tevreden of ontevreden over zijn.

Vraag het aan jouw klanten

Vraag jouw klanten waarom zij voor jouw product hebben gekozen. Wat hebben zij precies aangesproken en wat vonden zij belangrijk? Deze antwoorden kunnen jou helpen om jouw USP te bepalen en te versterken.

Focus op jouw sterke punten

Bedenk wat jouw product uniek maakt en focus je daarop. Is jouw product duurzamer dan de concurrentie? Is het makkelijker in gebruik? Is het van betere kwaliteit? Zorg dat deze verbeterpunten duidelijk naar voren komen op jouw productpagina op bol.com.

Test it out

Durf te experimenteren met verschillende USP's. Probeer bijvoorbeeld tijdelijk een actie te voeren waarbij jouw USP extra benadrukt wordt en kijk of dit leidt tot meer verkoop. Zo kun je erachter komen welke USP het meest effectief is voor jouw product.

Hoe zorg je voor meer verkopen op bol.com met jouw USP?

Als je jouw USP hebt bepaald en duidelijk communiceert op jouw productpagina, is het belangrijk om deze ook te laten zien in de zoekresultaten. Gebruik jouw USP in de titel en beschrijving van het product, zodat deze opvalt tussen de concurrentie. Daarnaast kun je jouw USP inzetten in advertenties en social media-uitingen om extra aandacht te genereren.

USP's zijn dus belangrijk om jouw product te onderscheiden van de concurrentie en meer te verkopen op bol.com. Door onderzoek te doen naar de concurrentie, jouw klanten te bevragen, op jouw sterke punten te focussen en te experimenteren met verschillende USP's, kun je jouw unieke verkooppunten bepalen en effectief inzetten op bol.com. Zorg dat deze USP's duidelijk naar voren komen op jouw productpagina en in jouw zoekresultaten en gebruik ze in advertenties en social media-uitingen voor extra aandacht. Zo verkoop jij meer op bol.com!

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over het bepalen van jouw USP op bolcom

Wat betekent USP en waarom is het belangrijk op bol.com?

USP staat voor Unique Selling Point, wat verwijst naar de unieke eigenschappen of voordelen die jouw product onderscheiden van de concurrentie. Het is belangrijk op bol.com omdat het helpt om potentiële klanten aan te trekken en te onderscheiden van andere verkopers.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨