1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Hoe kun je opschalen met jouw bol.com store?

Hoe kun je opschalen met jouw bol.com store?

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

12 Dec. 2022 - 6 minuten leestijd

Als je al een tijdje ervaring hebt met het verkopen via bol.com is het goed om te kijken hoe je kunt groeien als partner van bol.com. Bol.com zelf noemt dit de GroeiKracht periode, waarin continu kansen worden aangereikt om de groei van jouw bol.com onderneming te versnellen. Het is belangrijk dat je gebruik gaat maken van deze automatiseringen, om zo jouw bol.com store te laten groeien. 

Waar begin ik?

Voordat je überhaupt kunt beginnen met automatiseren is het eerst belangrijk te weten hoe je dit kunt gaan doen. Wat wil jij automatiseren om op te kunnen schalen met jouw bol.com winkel? Je hebt verschillende soorten automatiseringen, we zullen ze kort met je bij langs gaan.

Aanbod beheren

Je kunt ervoor kiezen om via Rylee je aanbod automatisch te beheren. Stel je voor dat je te maken hebt met een product waar veel vraag naar is maar weinig aanbod, dan is het niet onaannemelijk dat je de prijs kunt verhogen. Andersom geldt ook: heb je veel voorraad van een bepaald product maar is er weinig vraag, dan kun je de prijs laten verlagen. Dit gebeurt dan allemaal via onze tool. Een belangrijke automatisering, omdat het gemoeid gaat met de leverbelofte. En een snelle levering zorgt voor hogere klanttevredenheid.

Verzendproces

Het verzendproces laten automatiseren draagt bij aan het kunnen opschalen van je bol.com store. Er bestaan uiteenlopende softwaretools afkomstig van intermediairs, die te vinden zijn op de bol.com website zelf. Met automatiseren via bol.com kun je een koppeling maken tussen je eigen computersysteem en jouw bol.com verkoopaccount, zodat je je verkopen via bol.com vanuit een plek kunt beheren. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende integratiemogelijkheden:

  • Koppeling via bol.com; hierbij maak je gebruik van een directe koppeling van bol.com zelf, waarbij geen andere partij meer tussen zit.

  • Koppeling via een tussenpartij; hierbij kies je voor een van de intermediairs die zelf een integratietool hebben ontwikkeld voor het koppelen van je webshop met bol.com. Lees op deze pagina meer over de mogelijkheden per intermediair. 

  • Zelf bouwen; als je technisch goed onderlegd bent kun je zelf ook een integratietool bouwen. Let er wel op dat je goed gaat testen alvorens je dergelijke automatiseringen gaat doorvoeren. Lees op deze pagina meer over het zelf automatiseren.

Reviews

Het klinkt misschien gek, maar je kunt klantreviews ook automatiseren met onze tool. Als jouw klant het bestelde artikel van je hebt ontvangen, dan kan hij of zij bevestigen dat dit is ontvangen en wat de ervaring is geweest over bijvoorbeeld de levertijd. Jij als bol.com verkoper kunt zelf aangeven wanneer je de ‘ontvangstmail’ naar je klant wil versturen. Zo kun je als verkoper van kussens ervoor kiezen de mail later te laten versturen, omdat dit een product is wat misschien eerst voor een langere tijd getest moet worden door de klant. Handmatig vragen naar reviews kan een tijdrovend proces zijn, dus het automatiseren ervan zorgt ervoor dat je wederom een middel te pakken hebt voor het opschalen van je bol.com store.

Facturen

Facturen automatisch laten versturen is het meest gebruikte middel van onze tool Rylee ter optimaliserering van het bol.com verkoopaccount. Zeker als je veel producten via bol.com verkoopt, is het van belang dat je de automatisering oppakt. Je wilt immers geen uitgaande facturen missen, want dan komt wordt er geen omzet behaald. Binnen onze tool kun je eenvoudig en per product je facturen instellen. 

E-mails sturen

Als laatste willen we het automatiseren van e-mails je niet onthouden als automatiseringsmiddel voor het opschalen van je bol.com store. Op ieder gewenst moment stuur je automatisch e-mails naar klanten. Dat kunnen de eerder genoemde ontvangst e-mails zijn, maar ook direct na het verkopen van een product. Bovendien kun je direct de bijbehorende factuur meesturen als het om een bevestigingsmail gaat. Ook kun je per periode bepaalde e-mails automatisch laten versturen met de tool van Rylee. Op die manier kun je helemaal naar eigen smaak je e-mails inrichten, zodat je er ook een persoonlijk tintje aan kan geven.

Hoe nu verder?

Als je een of meerdere automatiseringssoorten hebt ingezet ter opschaling van je bol.com verkoopaccount, kun je gaan testen. Dit is een zeer belangrijk element, omdat je eventuele fouten gemakkelijk kunt opsporen. Bovendien wil je natuurlijk niet dat je verkeerde automatiseringen doorvoert, of dat de klant verkeerd of helemaal niet wordt ingelicht! Test dus altijd je automatisch verstuurde e-mails en facturen door het eerst even naar je eigen e-mailadres te sturen. Dan kun je gelijk zien hoe de lay-out eruitziet en of er nog zaken dienen te worden aangepast. Als je helemaal tevreden bent, dan kun je de mails naar je klanten uitzetten in een fase van het door jouw gekozen automatiseringsproces.

Tot slot

Ben je een tijdje aan de gang geweest met een of meerdere eerder genoemde soorten van automatiseringen, dan loont het misschien om het een en ander uit te breiden. Dat kun je onderbouwd bij je huidige automatiseringen doen nadat je bijvoorbeeld klantfeedback hebt ontvangen. Het kan ook zijn dat je volledig nieuwe automatiseringen gaat doorvoeren als je jouw bol.com store verder wilt opschalen. Kijk ook vooral even naar onze tool, om zeker te weten dat je echt geen automatiseringsmogelijkheden over het hoofd hebt gezien. Ook kun je ons laten weten als je zelf naar tevredenheid een automatisering hebt geïmplementeerd en die nog niet in onze tool staat. Zo kunnen we wat van elkaar leren, een echte win-win situatie ;).

Stappenplan

Weet dat bol.com ook baat heeft met het groeien van jou als gewaardeerde partner. Om die reden heeft bol.com een handig stappenplan ontwikkeld om je in zes stappen te helpen de groei van je bol.com winkel te versnellen. Vink af wat je (al) gedaan hebt zodat je overzicht aanbrengt:

1. Beschikbaar assortiment

Vergroot je verkoopbereik door niet alleen in Nederland, maar ook in België te verkopen. Kies voor het verzenden een van de eerder genoemde integratiemogelijkheden voor de koppeling van je webshop met bol.com.

2. Optimaliseer je leverbelofte

Verzend je artikelen zorgeloos via Verzenden via Bol.com. Ook kun je je gehele logistiek laten ontzorgen door Logistiek via Bol.com (LvB) in te voeren. Beheer tot slot je aanbod en pas je leverbelofte aan.

3. Volumekorting

Je kan het voor je klant gemakkelijker en aantrekkelijker maken door meerdere artikelen tegelijkertijd te laten kopen en hierin volumekorting mee te nemen. Scheelt jou daarnaast ook weer voorraad ;).

4. Verhoog je zichtbaarheid

Je kan voor het laten versnellen van je bol.com store er verder voor kiezen door artikelen onder de aandacht te brengen met Adverteren via Bol.com. Doe daarnaast mee met promoties en campagnes, vraag een duurzaamheidslabel aan als je duurzame producten verkoopt en hanteer relevante zoekwoorden bij de productinformatie.

5. Gebruik data

Ontvang inzichten in hoe je artikelen verkopen via de verkoopanalyse van Rylee. Hierin vind je onder andere ook een conversie-, prijs- en retouranalyse.

6. Maak eventueel gebruik van derden

Ga voor integratiepartners als je wilt automatiseren en dit door een gespecialiseerd bureau wilt laten doen. Ook kun je een expert zoals Ryon raadplegen hoe je het beste je bol.com store kunt opschalen.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over hoe je kunt opschalen met je bol.com store

Moet ik alle soorten van automatiseringen doorvoeren voor mijn bol.com store?

Nee, dat hoeft niet. Kijk vooral goed wat je belangrijk vindt en echt nodig bent. Ga voor jezelf na in hoeverre de automatisering die je voor ogen hebt van meerwaarde is.

Kan ik afwachten nadat ik de automatiseringssoorten heb geïmplementeerd?

Doe dat zeker niet! Ga proactief klantfeedback achterhalen om je bol.com store verder te kunnen opschalen. Kijk altijd verder dan je neus lang is door misschien nieuwe optimalisaties te ontdekken. Vergeet tot slot niet je huidige bol.com store in de gaten te houden en weeg dit af tegenover je concurrentie. Het zou zonde zijn als je (verkoop)kansen laat liggen!

Integratiepartner of zelf bouwen als ik mijn webshop aan bol.com wil koppelen?

Dit hangt helemaal van je eigen technische kennis af. Ben je goed onderlegd en is een API jou niet vreemd? Probeer het zelf! Als je hierin wat meer moeite hebt, schakel dan altijd een professionele integratiepartner zoals MyParcel in zodat je zeker weet dat jou webshop goed met bol.com wordt gekoppeld!

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨