1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Hoe verbeter je jouw verkoopcijfers op bol.com door contact op te nemen met klanten?

Hoe verbeter je jouw verkoopcijfers op bol.com door contact op te nemen met klanten?

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

27 Oct. 2023 - 2 minuten leestijd

Het is belangrijk om de meningen van jouw klanten te weten. 

Bol.com geeft klanten de mogelijkheid om reviews achter te laten bij het product dat ze hebben gekocht. Als verkoper kun je deze reviews gebruiken om te zien hoe goed je producten worden ontvangen en waar je eventueel kunt verbeteren. Daarnaast kun je ook reageren op de reviews, bijvoorbeeld om de klant te bedanken voor de positieve feedback of om te helpen bij een negatieve review.

Feedback via het contactformulier

Naast reviews kun je ook contact opnemen met jouw klanten via het contactformulier. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten waarom een klant een product heeft geretourneerd of hoe de klant jouw service heeft ervaren. Wees beleefd en professioneel en stel specifieke vragen zodat de klant je ook specifieke antwoorden kan geven.

Marktonderzoek - Meten is weten

Je kunt ook contact opnemen met jouw klanten voor marktonderzoek. Stel bijvoorbeeld vragen over welk type product ze graag willen zien in jouw winkel, wat voor soort verpakking ze prettig vinden of welke informatie ze missen op de productpagina's. Zorg ervoor dat je deze informatie gebruikt om jouw aanbod te verbeteren en klanten blij te maken.

Social media oproepjes

Naast de mogelijkheden op bol.com kun je ook contact opnemen via social media zoals Facebook of Instagram. Plaats bijvoorbeeld een oproepje met de vraag wat klanten graag willen zien in jouw winkel of stuur een privébericht om meer informatie te krijgen over hun aankoopervaring.

Maak het persoonlijk

Als je contact opneemt met jouw klanten, onthoud dan dat je te maken hebt met echte mensen. Maak jouw berichten persoonlijk en vriendelijk om een goede indruk achter te laten. Zorg ervoor dat je klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen om zo hun loyaliteit te verdienen.

In contact blijven met jouw klanten is de sleutel tot het verbeteren van jouw verkoop op bol.com. Door reviews, feedback, marktonderzoek, social media en persoonlijk contact te gebruiken, kun je waardevolle informatie verzamelen en je aanbod optimaliseren. Onthoud dat een goede klantrelatie niet alleen leidt tot meer verkoop, maar ook tot tevreden en enthousiaste klanten die graag terugkeren naar jouw winkel.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over het verbeteren van jouw verkoopcijfers op bol.com door contact op te nemen met jouw klanten

Waarom is contact opnemen met klanten belangrijk voor het verbeteren van de verkoop op bol.com?

Contact opnemen met klanten stelt verkopers in staat om waardevolle feedback te ontvangen, marktonderzoek uit te voeren en een goede klantrelatie op te bouwen. Dit helpt bij het optimaliseren van productaanbiedingen, het verbeteren van de klanttevredenheid en het vergroten van de verkoop op bol.com.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨