1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Bol.com Zoektrends: Ga voor Optimaal Zoeksucces

Bol.com Zoektrends: Ga voor Optimaal Zoeksucces

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

20 Oct. 2023 - 4 minuten leestijd

Als verkoper op bol.com heb je waarschijnlijk al veel tijd en moeite gestoken in het optimaliseren van je productpagina's op basis van de zoektrends op bol.com. Maar als je ervoor wilt zorgen dat je producten gevonden worden door potentiële klanten, is het essentieel dat je de juiste zoekwoorden gebruikt in je titels, beschrijvingen en andere elementen van je productpagina's. In deze blog geven we je tips en tricks voor het vinden van de juiste zoekwoorden met bijvoorbeeld de bol.com zoektrends tool.

De ultieme gids voor het vinden van bol.com zoektrends, écht scoren doe je met SEO

Zo vind je de bol.com zoektrends

Voordat je begint met zoeken naar zoekwoorden, zoektrends en producteigenschappen, moet je jezelf in de schoenen van je potentiële klanten plaatsen. Bedenk welke bol.com zoektrends er zijn en welke zij zouden gebruiken als ze op zoek zijn naar producten zoals die van jou. Het kan helpen om bijvoorbeeld te kijken naar de zoekwoorden van je concurrenten en naar de auto-aanvullen functie van bol.com.

Wanneer je dit hebt gedaan is het tijd om je te gaan verdiepen in de bol.com zoektrends tool, uit verschillende tests blijkt namelijk dat partners harder groeien door actief met deze data aan de slag te gaan. Je kunt de informatie uit de bol.com zoektrends tool namelijk voor meerdere doeleinden benutten; Producttitels, seizoenstrends spotten en voor productonderzoek.

Optimaliseer je vindbaarheid: Rylee onthult de Bol.com zoektrends

Wanneer je opzoek gaat naar de juiste zoekwoorden voor je SEO raden we je aan de Rylee zoekterm base te gebruiken. Hier vind je super makkelijk relevante zoekwoorden voor jouw producten. Je kunt hier ook meteen zien of het zoekwoord een bol.com zoektrend is en of de zoekvolumes de afgelopen maanden zijn toegenomen of zijn gedaald. Dit is natuurlijk hele waardevolle informatie om de juiste zoekwoorden te kunnen kiezen voor je SEO. Een andere goede manier om bol zoektrends te vinden is Google Keyword Planner. Deze tool geeft je inzicht in de zoekopdrachten die mensen in Google invoeren en hoe vaak deze zoekopdrachten worden gebruikt. Je kunt deze informatie gebruiken om de meest relevante en populaire zoekwoorden te vinden voor je producten.

Maak gebruik van productcategorieën en kenmerken

Bol.com heeft verschillende productcategorieën en -kenmerken waar je gebruik van kunt maken om jouw producten beter vindbaar te maken. Door je producten in de juiste categorie te plaatsen en de juiste kenmerken toe te voegen, maak je het voor potentiële klanten makkelijker om jouw producten te vinden.


Gebruik relevante termen en synoniemen

Het is ook belangrijk om relevante termen en synoniemen te gebruiken in je zoekwoorden wanneer je wil inspelen op de bol.com zoektrends. Als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje verkoopt, kan het nuttig zijn om termen te gebruiken als 'beschermhoes' en 'case'. Dit zijn woorden waarop de klant zou kunnen zoeken in plaats van 'telefoonhoesje'. Zo vergroot je de kans dat potentiële klanten je productpagina vinden. Daarnaast willen we graag een interessante publicatie met je delen; Zoekwoorden analyse. Dit is een rapportage die verdieping brengt in de bol.com zoektrends, waarbij je dus kunt zien welke zoekwoorden daadwerkelijk naar jouw producten leiden en of deze ook zijn aangeschaft.

Test je zoekwoorden

Als je eenmaal zoektrends hebt gevonden, is het belangrijk om de zoekwoorden te testen om te zien welke zoekwoorden het beste presteren. Gebruik bijvoorbeeld A/B-testen om verschillende zoekwoorden te kunnen proberen en te zien welke het meeste succes opleveren, Rylee helpt je hierbij! In deze blog vind je nog meer tips over hoe jij SEO in kan zetten voor jouw bol.com succes!


Als je de bol.com zoektrends tool op de juiste manier gebruikt, kun je de vindbaarheid van je producten aanzienlijk verbeteren. Het kost wat tijd en moeite om de juiste zoekwoorden te vinden, maar het loont zeker de moeite. Gebruik de tips en tricks die we in deze blog hebben gegeven om in te kunnen spelen op de bol.com zoektrends, de juiste zoekwoorden te vinden en je SEO op bol.com te verbeteren.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over het vinden van de juiste zoekwoorden op bol.com

Waarom is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken op bol.com?

Het gebruik van de juiste zoekwoorden is essentieel om je producten vindbaar te maken voor potentiële klanten op bol.com. Het vergroot je zichtbaarheid in zoekresultaten en verhoogt de kans op meer verkeer naar je productpagina's.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨