1. Home
 2. Rylee Blog
 3. Bol.com verkopersinformatie
 4. Verhoog je Conversie: Best Practices voor Overtuigende Productbeschrijvingen

Verhoog je Conversie: Best Practices voor Overtuigende Productbeschrijvingen

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

17 Jan. 2024 - 5 minuten leestijd

Als e-commerce verkoper weet je dat het hebben van overtuigende productbeschrijvingen een belangrijk middel is om de conversie te verhogen. Je wilt potentiële klanten niet alleen aantrekken, maar ook overtuigen om jouw producten te kopen. In deze blog delen we best practices en tips om je te helpen bij het verbeteren van je productbeschrijvingen en het verhogen van je conversie.

Trek de aandacht met een krachtige introductie

Een sterke introductie is het middel om de aandacht van de lezer direct te trekken. Gebruik pakkende woorden en zinnen die de interesse wekken en de voordelen van het product benadrukken. Je wilt dat de lezer nieuwsgierig wordt en verder wil lezen. Het gebruik van woorden als "ontdek", "ervaar" en "transformeer" om de verbeelding van de lezer te prikkelen en hem of haar aan te moedigen verder te lezen.

Benadruk de unieke kenmerken van het product

In dit kopje wil je de unieke kenmerken en voordelen van het product benadrukken. Maak bijvoorbeeld gebruik van bullet points om de belangrijkste punten duidelijk weer te geven. Denk aan zaken zoals materiaal, grootte, functionaliteit, duurzaamheid en speciale eigenschappen die jouw product onderscheiden van de concurrentie (jouw USP). Geef de lezer een idee waarom jouw product de beste keuze is en waarom ze het niet kunnen missen.

Vertel een verhaal en creëer emotie

Mensen worden vaak beïnvloed door emotie bij het nemen van een aankoopbeslissing. Dit onderdeel is de perfecte gelegenheid om een verhaal te vertellen dat de lezer betrekt en raakt. Beschrijf hoe jouw product het leven van je klant kan verbeteren, problemen kan oplossen of gelukkiger kan maken. Neem de lezer mee in een verhaal waarin ze zichzelf kunnen plaatsen en laat ze de voordelen ervaren die jouw product biedt. Gebruik woorden die emoties oproepen zoals "comfortabel", "luxe", "vernieuwend" en "vertrouwd".

Social-proof is heel belangrijk

Mensen worden vaak beïnvloed door de mening van anderen. In dit kopje wil je positieve beoordelingen van tevreden klanten delen. Citeer enkele korte testimonials die de kwaliteit en waarde van je product benadrukken. Laat zien dat andere klanten enthousiast zijn over je product en dat ze er baat bij hebben gehad. Voeg ook eventuele awards, erkenningen of certificeringen toe die je product heeft ontvangen. Dit versterkt het vertrouwen van potentiële klanten en vergroot de kans dat ze overgaan tot aankoop.

Call-to-action: Moedig aan tot actie

Een krachtige call-to-action is van belang om de conversie te verhogen. In dit kopje wil je de lezer aansporen om actie te ondernemen. Gebruik woorden zoals "bestel nu", "ontvang direct" of "profiteer vandaag nog". Geef de lezer een gevoel van urgentie en laat ze weten dat ze niet kunnen wachten om jouw product te kopen. Benadruk ook eventuele garanties, gratis verzending of andere voordelen die de klant krijgt bij het kopen van jouw product.

Heb je hulp nodig bij het implementeren van deze best practices in jouw productbeschrijvingen? 

Hier zijn nog enkele extra tips om je te helpen:

 1. Ken je doelgroep: Het is belangrijk om je doelgroep goed te begrijpen en hun behoeften en wensen in kaart te brengen. Pas je taalgebruik en tone of voice aan op je doelgroep, zodat ze zich aangesproken voelen.

 2. Maak gebruik van storytelling: Vertel verhalen die de lezer kunnen inspireren en een emotionele connectie kunnen creëren. Gebruik anekdotes, voorbeelden of casestudies om de impact van jouw product op het leven van anderen te laten zien.

 3. Gebruik krachtige beelden: Naast tekstuele beschrijvingen, kun je ook gebruik maken van afbeeldingen en video's om je product tot leven te brengen. Zorg voor hoogwaardige visuele content die de kenmerken en voordelen van het product duidelijk communiceert.

 4. Focus op voordelen in plaats van functies: Klanten willen weten welk voordeel ze halen uit het gebruik van jouw product. Richt je daarom op de voordelen die jouw product biedt in plaats van alleen de technische specificaties en functies.

 5. Maak gebruik van reviews en testimonials: Klantbeoordelingen en testimonials zijn waardevolle sociale bewijzen. Integreer deze in je productbeschrijvingen om potentiële klanten gerust te stellen en vertrouwen op te bouwen.

 6. Optimalisatie voor zoekmachines: Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt in je productbeschrijvingen, zodat je beter vindbaar bent in zoekmachines. Doe onderzoek naar relevante zoektermen en integreer deze op een natuurlijke manier in je tekst.

 7. Wees specifiek en concreet: Vermijd vaagheid en algemeenheden in je productbeschrijvingen. Geef specifieke details en feiten die de lezer helpen een goed beeld te vormen van het product.

 8. Test en optimaliseer: Experimenteer met verschillende versies en indelingen van je productbeschrijvingen om te zien wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Monitor de resultaten en pas je aanpak aan op basis van de feedback die je ontvangt.

Door deze best practices toe te passen en je productbeschrijvingen continu te verbeteren, kun je de conversie binnen bol.com aanzienlijk verhogen. Neem de tijd om je producten op een overtuigende en boeiende manier te presenteren, en je zult de vruchten plukken van tevreden klanten en stijgende verkoopcijfers.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over het verhogen van je conversie met behulp van productbeschrijvingen

Waarom is een krachtige introductie belangrijk voor een productbeschrijving?

Een krachtige introductie trekt de aandacht van de lezer en wekt interesse op. Het maakt de lezer nieuwsgierig en moedigt hen aan om verder te lezen. Het gebruik van pakkende woorden en zinnen die de voordelen van het product benadrukken, helpen bij het overtuigen van potentiële klanten om het product te kopen.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨