1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Hoe Verkoop je op bol.com door Touchpoints in de Klantreis te Benutten?

Hoe Verkoop je op bol.com door Touchpoints in de Klantreis te Benutten?

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

06 Nov. 2023 - 3 minuten leestijd

Als je verkoopt op bol.com, is het begrijpen van de klantreis of customer journey erg belangrijk om succesvol te zijn. De klantreis omvat alle stadia die de klant doorloopt, van het moment dat hij of zij voor het eerst jouw producten of diensten overweegt tot en met het moment dat hij of zij deze aankoop doet en feedback geeft. Om in te spelen op deze reis, dien je ook de verschillende touchpoints of contactmomenten te begrijpen waarop je je kan richten. Deze touchpoints leveren inzichten op in het gedrag en de behoeften van jouw klanten en geven je de mogelijkheid om je marketing- en verkoopstrategieën te optimaliseren.

Er zijn verschillende touchpoints in de klantreis die je kan benutten om te verkopen op bol.com. 

Als je verkoopt op bol.com, is het begrijpen van de klantreis of customer journey erg belangrijk om succesvol te zijn. Hieronder staan een aantal belangrijke touchpoints vermeld.

Bewustwording: In deze fase is de klant zich nog niet bewust van de behoefte aan jouw producten of diensten. Je kunt touchpoints zoals social media, advertenties en zoekmachineoptimalisatie gebruiken om de klant te bereiken en bewust te maken van jouw aanbod.

Overweging: In deze fase begint de klant te overwegen of hij of zij jouw producten of diensten wil aanschaffen. E-mailmarketing, websiteblogging, brochures, en events kunnen worden ingezet als touchpoints om de klant te overtuigen van de waarde van jouw aanbod en de voordelen van het aanschaffen hiervan.

Aankoop: Dit is de fase waarin de klant daadwerkelijk jouw producten of diensten aanschaft. Touchpoints zoals aftersales, sociale media en berichten ter bevestiging van de aankoop kunnen worden gebruikt om de klant tevreden te stellen en ervoor te zorgen dat hij of zij terugkomt voor meer aankopen.

Loyalty: Dit is de laatste fase waar klanten voor jouw bedrijf kiezen als ze terugkerende klanten worden. Touchpoints zoals email list building, rewards programma's en gepersonaliseerde aanbiedingen worden ingezet om klanten te laten weten dat ze waarde voor jouw bedrijf hebben en om hen te motiveren om vaker terug te komen.

Binnen de klantreis zijn er verschillende touchpoints voor het verkopen op bol.com. 

Door hierop in te spelen en te richten, kan je de effectiviteit van je verkoopstrategieën verbeteren en je klantenbestand vergroten. Door gebruik te maken van deze touchpoints kan je ervoor zorgen dat je producten en merk beter worden opgemerkt en dat de klanten terug zullen komen. Dus, hou deze touchpoints in gedachten om een succesvolle verkoper op bol.com te zijn!

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over Touchpoints in de Klantreis benutten

Wat is het belang van het begrijpen van de klantreis bij het verkopen op bol.com?

Het begrijpen van de klantreis is belangrijk omdat het inzicht biedt in de verschillende stadia en touchpoints waarop je kunt inspelen om klanten aan te trekken en te converteren. Hierdoor kun je je marketing- en verkoopstrategieën optimaliseren en succesvol zijn op bol.com.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨