1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Hoe vind je de juiste keywords voor jouw product?

Hoe vind je de juiste keywords voor jouw product?

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

24 Jul. 2023 - 6 minuten leestijd

Bij het verkopen van producten is het erg belangrijk dat je gevonden wordt door je doelgroep. Vaak is het zo dat (startende) verkopers niet weten hoe dit werkt. Het gevolg hiervan is dat je niet of weinig producten gaat verkopen. Als verkoper is het belangrijk dat je weet hoe keywords (ook wel SEO genoemd) werken. Als je dit onder de knie hebt ga je ervoor zorgen dat je je doelgroep kan bereiken en hierdoor meer producten gaat verkopen. In deze blog lees jij wat keywords zijn, hoe je de juiste keywords vindt en hoe je dit toe gaat passen bij de verkoop van je producten. Lees snel verder en verhoog je omzet door middel van de juiste keywords. 

Wat zijn keywords?

Keywords zijn specifieke woorden of zinsdelen die worden gebruikt om de inhoud van een tekst, website of document te beschrijven en te categoriseren. Deze woorden zijn van groot belang bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze zoekmachines helpen de relevantie van een pagina te bepalen voor een bepaalde zoekopdracht. Als je online zoekt naar informatie, typ je waarschijnlijk een of meerdere woorden in de zoekbalk van een zoekmachine zoals Google. Deze woorden worden keywords genoemd. Ze zijn essentieel om de zoekmachine te laten begrijpen welke informatie je zoekt en om relevante resultaten te tonen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je op zoek bent naar gereedschap voor in de tuin. Je zou dan waarschijnlijk de woorden "tuin gereedschap" of iets vergelijkbaars in de zoekbalk invoeren.

Keywords worden niet alleen gebruikt in zoekopdrachten, maar ook door website-eigenaren, verkopers en marketeers. Als je een website hebt en wilt dat deze wordt gevonden in zoekmachines, moet je je inhoud optimaliseren met relevante keywords. Dit betekent dat je de woorden en zinsdelen gebruikt die mensen waarschijnlijk zullen invoeren wanneer ze naar informatie zoeken die gerelateerd is aan jouw website. Het is belangrijk om te begrijpen dat keywords meer zijn dan alleen individuele woorden. Het kunnen ook zinsdelen zijn die meerdere woorden bevatten. Dit worden long-tail keywords genoemd en ze zijn vaak specifieker en gedetailleerder. In plaats van alleen het woord "tuingereedschap" te gebruiken, zou een long-tail keyword bijvoorbeeld "tuingereedschap metaal" kunnen zijn. Door long-tail keywords te gebruiken, kun je je richten op een specifieker publiek en concurreren met minder andere websites. Wanneer je keywords op je website gebruikt, is het belangrijk om ze strategisch te plaatsen. Zoekmachines scannen je website om te bepalen waar deze overgaat en het is belangrijk om ze te laten zien dat jouw website relevant is voor bepaalde zoekwoorden. Plaats je keywords in belangrijke onderdelen van je pagina, zoals de titel, koppen, metabeschrijving, URL's en in de daadwerkelijke inhoud. Zorg ervoor dat je keywords op een natuurlijke en relevante manier in je tekst voorkomen.

Het doen van zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van je website voor keywords. Je moet begrijpen welke keywords relevant zijn voor jouw doelgroep en welke zoekwoorden het meeste verkeer naar je website kunnen genereren. Er zijn verschillende tools beschikbaar, zoals de Zoekwoordplanner van Google Ads en betaalde SEO-tools, waarmee je inzicht kunt krijgen in zoekvolume, concurrentie en gerelateerde zoekwoorden. Ook kun je op ons platform de zoekwoordentool gebruiken. Hierdoor heb je direct inzichtelijk welke zoekwoorden op bol.com goed scoren. Naast het optimaliseren van je eigen website, kunnen keywords je ook helpen bij het analyseren van de concurrentie. Door de keywords van je concurrenten te analyseren, kun je inzicht krijgen in hun strategieën en ontdekken op welke zoekwoorden ze zich richten. Dit kan je helpen om je eigen SEO-strategie aan te passen en beter te concurreren. Kortom, keywords zijn woorden en zinsdelen die worden gebruikt om de inhoud van een tekst te beschrijven en te categoriseren. Ze zijn van groot belang voor zoekmachineoptimalisatie en helpen zoekmachines en gebruikers relevante informatie te vinden. Door strategisch gebruik te maken van keywords op je website en door middel van zoekwoordenonderzoek, kun je je zichtbaarheid vergroten, meer verkeer naar je website trekken en beter concurreren in de online wereld.

Hoe vind je de juiste keywords voor producten?

Het vinden van de juiste keywords voor producten is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kan je helpen om je producten beter zichtbaar te maken voor potentiële klanten. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om relevante keywords voor je producten te vinden:

1. Identificeer de belangrijkste kenmerken van je product: begin met het identificeren van de belangrijkste kenmerken en specificaties van je product. Denk aan termen die potentiële klanten waarschijnlijk zullen gebruiken bij het zoeken naar een product zoals die van jou. Bijvoorbeeld, als je een elektronisch product verkoopt, kunnen relevante kenmerken zijn: merk, model, functies, grootte, kleur, enzovoort;

2. Doe zoekwoordenonderzoek: gebruik verschillende tools voor zoekwoordenonderzoek om relevante keywords voor je producten te vinden. Enkele populaire tools zijn de Google Zoekwoordplanner, SEMrush, Ahrefs en Moz Keyword Explorer. Deze tools kunnen je informatie geven over het zoekvolume van bepaalde keywords, de concurrentie en gerelateerde zoektermen. Voor de verkoop op bol.com kun je de zoekwoordentool van Rylee gebruiken;

3. Analyseer concurrenten en vergelijkbare producten: bestudeer de websites van je concurrenten en vergelijkbare producten om te zien welke keywords zij gebruiken. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de woorden en zinsdelen die populair zijn in jouw branche. Let op de titels, beschrijvingen, productnamen en koppen op hun pagina's;

4. Maak gebruik van long-tail keywords: naast algemene keywords is het ook belangrijk om long-tail keywords op te nemen. Long-tail keywords zijn specifieke zinsdelen die vaak gebruikt worden door gebruikers die op zoek zijn naar iets specifieks. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen te focussen op "smartphone", kun je ook long-tail keywords zoals "Android-smartphone met 5G" of "waterdichte iPhone" opnemen. Deze long-tail keywords kunnen minder concurrentie hebben en kunnen je helpen om gericht verkeer naar je productpagina's te trekken;

5. Gebruik productgerichte zoekwoorden: richt je op zoekwoorden die specifiek gerelateerd zijn aan producten. Voeg bijvoorbeeld het woord "kopen", "bestellen", "prijs" of "korting" toe aan je keywords. Dit kan helpen om gebruikers aan te trekken die actief op zoek zijn naar een product om te kopen;

6. Analyseer en optimaliseer: nadat je keywords hebt gekozen en geïmplementeerd, is het belangrijk om de prestaties ervan te analyseren en indien nodig aanpassingen te maken. Houd bij welke keywords goed presteren in termen van verkeer en conversies, en welke keywords mogelijk geoptimaliseerd moeten worden.

Het vinden van de juiste keywords voor producten vereist enige onderzoek en analyse, maar het kan je helpen om je producten beter vindbaar te maken voor potentiële klanten. Door relevante en specifieke keywords te gebruiken, kun je je SEO-inspanningen verbeteren en je productpagina's hoger laten ranken in zoekmachines, wat kan leiden tot meer verkeer en verkoop. Benieuwd welke keywords bij het verkopen op bol.com belangrijk zijn? Bekijk dan de zoekwoordentool op ons platform. Nog geen abonnement? Klik dan hier voor een gratis 14-daagse proefperiode. 

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over hoe je de juiste keywords voor jouw product gaat vinden

Wat zijn keywords?

Keywords zijn specifieke woorden of zinsdelen die worden gebruikt om de inhoud van een tekst, website of document te beschrijven en te categoriseren. Deze woorden zijn van groot belang bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze zoekmachines helpen de relevantie van een pagina te bepalen voor een bepaalde zoekopdracht.

Beschikt Rylee over een zoekwoordentool?

Jazeker, op ons platform vind je een goede zoekwoordentool die precies inzichtelijk maakt welke zoekwoorden goed scoren op bol.com. Hierbij zie je bijvoorbeeld het zoekvolume in Nederland en België en zie je het aantal zoektermen per maand.

Wat zijn long-tail keywords?

Long-tail keywords zijn specifieke zinsdelen die vaak gebruikt worden door gebruikers die op zoek zijn naar iets specifieks. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen te focussen op "smartphone", kun je ook long-tail keywords zoals "Android-smartphone met 5G" of "waterdichte iPhone" opnemen.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨