1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. De 3 beste zomerproducten om te verkopen op bol.com

De 3 beste zomerproducten om te verkopen op bol.com

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

03 Aug. 2023 - 7 minuten leestijd

In de zomer heb je als verkoper enorm veel mogelijkheden om producten te verkopen. Het mooie weer komt eraan en mensen zijn veel buiten of gaan op vakantie. Kortom, twee mooie zaken om als verkoper op in te spelen. In deze blog lees jij welke 3 zomerproducten je het best kan verkopen op bol.com in de zomer. Hierdoor kun je goed scoren met je verkopen en laat je je omzet als verkoper flink stijgen. Benieuwd naar de beste 3 zomerproducten om te verkopen op bol.com? Lees dan snel verder. 

Waarom is de zomerperiode winstgevend voor verkopers op bol.com?

De zomerperiode is een bijzonder winstgevende tijd voor verkopers op bol.com om verschillende redenen. Deze seizoensgebonden boost biedt talloze kansen voor jou als verkoper om je omzet te verhogen en nieuwe klanten aan te trekken. Hier zijn enkele redenen waarom de zomerperiode zo winstgevend is voor verkopers op bol.com:

1. Toename van de vraag: tijdens de zomerperiode is er een aanzienlijke toename van de vraag naar specifieke producten die relevant zijn voor warm weer en vakantieactiviteiten. Mensen zijn op zoek naar producten die hen helpen om van de zomer te genieten, zoals barbecues, zwembaden, tuinmeubelen, watersportartikelen, zonnebrandcrème en buiten sportuitrusting;

2. Vakantieseizoen: veel mensen hebben vakantie en hebben meer vrije tijd om te winkelen en nieuwe producten uit te proberen. Bovendien gaan mensen vaak op reis tijdens de zomer, wat de vraag naar reisbenodigdheden, kampeeruitrusting en bagage vergroot;

3. Seizoensgebonden evenementen: tijdens de zomer vinden er verschillende seizoensgebonden evenementen plaats, zoals festivals, strandfeesten, sportevenementen en concerten. Dit creëert extra vraag naar producten zoals festival accessoires, strandtenten, sportuitrusting en draagbare koelers;

4. Gezondheids- en wellness bewustzijn: in de zomer zijn mensen vaak meer bezig met hun gezondheid en welzijn. Ze willen actiever zijn en genieten van buitenactiviteiten, wat de verkoop van fitnessapparatuur, sportkleding en gezondheidsproducten stimuleert;

5. Positieve sfeer: de zomer brengt een positieve en vrolijke sfeer met zich mee. Mensen zijn in een betere stemming en zijn eerder geneigd om aankopen te doen om van het seizoen te genieten en zichzelf te verwennen.

Al met al biedt de zomerperiode voor jou als verkoper een geweldige kans om te profiteren van een aanzienlijke toename van de vraag naar zomer gerelateerde producten. Het is een tijd waarin consumenten op zoek zijn naar producten die hen helpen te genieten van het warme weer en de vakantieperiode. Slimme ondernemers kunnen inspelen op deze seizoensgebonden vraag door een breed scala aan zomerproducten aan te bieden en te profiteren van seizoensgebonden kortingsacties en promoties.

De 3 beste branches inclusief producten

Om jou als verkoper iets meer informatie te geven over de 3 beste zomerproducten om te verkopen op bol.com worden in deze blog 3 verschillende branches beschreven die in de zomer goed scoren op bol.com. Per branche lees je de 3 beste producten om te verkopen op bol.com. Je kunt hier als verkoper dus slim op inspelen en een mooie omzet genereren in de zomer. Benieuwd naar de beste 3 branches om te verkopen in de zomer? Je leest het onderstaand. Benieuwd welke producten nog meer scoren tijdens de zomerperiode? Doe zelf product research. Hoe je dit doet lees je in deze blog. 

Met de zomer in volle gang, is het de perfecte tijd om te ontdekken welke producten het best verkopen op bol.com. Onderstaand wordt beschreven welke 3 branchecategorieën het populairst zijn in de zomer. Bovendien delen we binnen elke categorie de top 3 best verkochte producten. 

Tuin & Terras

Als de zon schijnt, willen mensen graag van de buitenlucht genieten in hun tuin of op hun terras. Daarom is de categorie Tuin & Terras een van de meest populaire zomer branches op bol.com. Hier zijn de 3 best verkochte producten in deze categorie:

  1. Ligbedden: mensen willen ontspannen en zonnebaden in hun eigen tuin. Ligbedden zijn daarom enorm populair. Verkoop verschillende soorten ligbedden, zoals opvouwbare, verstelbare en met kussens, om aan de diverse behoeften van je klanten te voldoen;

  2. Barbecues: wie zomer zegt, zegt natuurlijk barbecue! Barbecues zijn een must-have voor tuinfeesten en gezellige avonden in de buitenlucht. Zorg ervoor dat je verschillende soorten barbecues aanbiedt, zoals houtskool-, gas- en elektrische barbecues, om aan de voorkeuren van je klanten te voldoen;

  3. Tuinmeubelen: comfortabele tuinmeubelen zijn essentieel voor ontspanning in de buitenlucht. Denk aan loungesets, tuinsets en hangstoelen. Bied een breed scala aan stijlen en materialen aan, zoals rotan, aluminium en hout, zodat je klanten de perfecte keuze kunnen maken voor hun tuin of terras.

Watersport & Recreatie

In de zomer willen mensen ontsnappen aan de hitte en plezier hebben in het water. De categorie Watersport & Recreatie is daarom een andere lucratieve zomerbranche op bol.com. Speel hier als verkoper op bol.com slim op in door de 3 beste zomerproducten te verkopen. Onderstaand lees je de 3 best verkochte producten in deze categorie:

  1. Opblaasbare zwembaden: opblaasbare zwembaden zijn een geweldige manier om verkoeling te vinden tijdens warme zomerdagen. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk op te zetten en geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Bied een assortiment aan maten en vormen aan om aan verschillende behoeften te voldoen;

  2. Stand-up paddle boards (Supboards): stand-up paddle boarding (suppen) is een populaire watersportactiviteit geworden. Steeds meer mensen willen genieten van het verkennen van meren, rivieren en kustgebieden. Verkoop opblaasbare sup's van hoge kwaliteit, inclusief peddels en accessoires, om aan de groeiende vraag te voldoen;

  3. Strandtenten: als mensen een dagje naar het strand gaan, willen ze bescherming tegen de zon en een plek om te ontspannen. Strandtenten zijn dan ook erg gewild. Kies voor draagbare en gemakkelijk op te zetten tenten die bescherming bieden tegen UV-stralen en wind. Bied verschillende maten en ontwerpen aan om aan diverse behoeften te voldoen.

Sport & Vrije tijd

De zomer is de perfecte tijd om actief te zijn en te genieten van buitenactiviteiten. De categorie Sport & Vrije tijd is daarom een van de topbranches op bol.com in de zomer. Dit zijn de 3 best verkochte producten in deze categorie:

  1. Fietsaccessoires: met het mooie weer willen mensen graag fietsen en de natuur verkennen. Verkoop fietsaccessoires zoals fietshelmen, fietsverlichting, fietstassen en fietszadels. Zorg ervoor dat je accessoires aanbiedt voor verschillende soorten fietsen, zoals stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen;

  2. Kampeeruitrusting: kamperen is een populaire zomeractiviteit. Verkoop kampeeruitrusting zoals tenten, slaapzakken, kampeerstoelen en camping kookproducten. Bied producten van goede kwaliteit aan die duurzaam en gemakkelijk mee te nemen zijn;

  3. Outdoor sportartikelen: mensen willen genieten van buitensporten zoals wandelen en hardlopen. Bied daarom outdoor sportartikelen aan, zoals wandelrugzakken, hardloopschoenen, wandelstokken en fitnessapparatuur voor buiten. Zorg voor een goede variatie aan maten, stijlen en merken.

Als je op zoek bent naar de beste zomerproducten om te verkopen op bol.com, richt je dan op de categorieën Tuin & Terras, Watersport & Recreatie, en Sport & Vrije tijd. Verkoop ligbedden, barbecues en tuinmeubelen voor buiten ontspanning. Bied opblaasbare zwembaden, stand-up paddleboards en strandtenten aan voor waterplezier. En ten slotte, verkoop fietsaccessoires, kampeeruitrusting en outdoor sportartikelen voor actieve zomeractiviteiten. Zorg ervoor dat je producten van goede kwaliteit aanbiedt die voldoen aan de behoeften en voorkeuren van je klanten. Veel succes met je zomerse verkoop avontuur op bol.com! Wil je nog beter scoren op bol.com? Zorg er dan voor dat je toegang hebt tot alle belangrijke data. Via ons handige dashboard heb jij toegang tot alles wat je nodig hebt. Benieuwd? Start vandaag nog een gratis 14-daagse proefperiode en ervaar het zelf. 

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over de 3 beste zomerproducten om te verkopen op bol.com

Waarom kan je als verkoper in de zomer goed scoren op bol.com?

De zomerperiode is voor jou als verkoper een geweldige periode om van te profiteren, gezien de aanzienlijke toename van de vraag naar zomer gerelateerde producten. Het is een tijd waarin consumenten op zoek zijn naar producten die hen helpen te genieten van het warme weer en de vakantieperiode.

Welke 3 branches kun je het best op inspelen?

Je kunt het best inspelen op de branches: Tuin & Terras, Watersport & Recreatie en Sport & Vrije tijd. De reden hiervoor is dat consumenten zich hier veel mee bezig houden in de zomer.

Is het wel slim om nog op deze branches in te spelen?

Jazeker! Wel heb je natuurlijk te maken met concurrentie die ook inspeelt op de verkoopkansen. Via ons dashboard kun jij precies zien op welke plek jij gevonden wordt met je product. Ook kun je ontdekken hoe je jouw positie binnen bol.com kunt verhogen. Hierdoor ga jij zorgen voor meer verkoop.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨