1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. Duurzaamheid op Bol.com - Wat kun je verwachten en hoe verduurzaam je jouw verkopen?

Duurzaamheid op Bol.com - Wat kun je verwachten en hoe verduurzaam je jouw verkopen?

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

26 Jan. 2024 - 2 minuten leestijd

Bol.com, de grootste online marktplaats van Nederland, heeft zich gecommitteerd aan het verduurzamen van haar activiteiten. In het recente Duurzaamheidsverslag 2022 blikt bol.com terug op de stappen die zijn genomen op het gebied van logistiek, assortiment en maatschappij. In deze blog bekijken we wat we kunnen verwachten in de toekomst op het gebied van verduurzaming en geven we jou, als (toekomstige) verkoper op bol.com, tips over hoe je jouw eigen verkopen duurzamer kunt maken.

Duurzame verwachtingen voor de toekomst 

Bol.com heeft ambitieuze doelen gesteld om haar activiteiten verder te verduurzamen. Enkele verwachtingen voor de toekomst zijn:

  1. Uitbreiding van groene energie: Bol.com zal blijven investeren in duurzame energiebronnen om haar fulfilment centers van groene energie te voorzien. Dit betekent dat nog meer pakketten verstuurd zullen worden met minimale CO2-uitstoot.

  2. Verder verminderen van verpakkingsmateriaal: Bol.com zal blijven streven naar het verminderen van verpakkingsmateriaal en het stimuleren van hergebruik. Dit zorgt niet alleen voor minder afval, maar ook voor kostenbesparingen voor jou als verkoper.

Tips voor het verduurzamen van jouw verkopen op bol.com 

Als verkoper op bol.com kun je ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming. Hier zijn enkele tips:

  1. Kies duurzame verpakkingsmaterialen: Overweeg om verpakkingsmaterialen te gebruiken die recyclebaar, biologisch afbreekbaar of herbruikbaar zijn. Dit toont jouw betrokkenheid bij het milieu en kan jouw merk positief onderscheiden.

  2. Promoot duurzamere producten: Identificeer duurzamere producten in jouw assortiment en promoot deze actief op bol.com. Geef duidelijke informatie over de duurzame aspecten van de producten, zoals materialen, productieprocessen en certificeringen. Dit spreekt milieubewuste klanten aan en kan jouw omzet verhogen.

  3. Minimaliseer retourzendingen: Zorg voor nauwkeurige en gedetailleerde productbeschrijvingen, foto's en specificaties op bol.com. Dit vermindert het aantal retourzendingen en draagt bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

  4. Overweeg duurzame fulfilmentopties: Als je gebruik maakt van Bol.com fulfilment, profiteer je al van de duurzame initiatieven van bol.com. Overweeg om jouw voorraad te laten opslaan in het groene fulfilment center in Waalwijk, dat draait op 100 procent groene energie. Dit versterkt jouw duurzaamheidsprofiel en biedt een betere klantervaring.

Jouw inzet voor duurzaamheid kan niet alleen bijdragen aan een positief imago, maar ook aan het vergroten van jouw klantenkring en het behouden van bestaande klanten. Vergeet niet om jouw duurzaamheidsinspanningen te communiceren naar jouw klanten, zodat zij bewuste keuzes kunnen maken en kunnen zien dat jij als verkoper meewerkt aan een betere toekomst.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over duurzaamheid op Bol.com

Wat zijn de duurzaamheidsinitiatieven van Bol.com?

Bol.com heeft verschillende duurzaamheidsinitiatieven, zoals investeringen in groene energie voor hun fulfilment centers, het verminderen van verpakkingsmateriaal en het weren van haatdragende boeken door middel van een toetsingskader op discriminatie.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨