1. Home
 2. Rylee Blog
 3. Bol.com verkopersinformatie
 4. Hoe je productreviews op bol.com kunt gebruiken voor het verbeteren en optimaliseren van je producten.

Hoe je productreviews op bol.com kunt gebruiken voor het verbeteren en optimaliseren van je producten.

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

29 Jun. 2023 - 7 minuten leestijd

Reviews zijn erg krachtig. Ze kunnen worden ingezet voor het verbeteren en optimaliseren van je producten op bol.com. Veel verkopers denken dat een negatieve review slecht voor hun store is. In de basis klopt dit deels. Toch kun je juist heel veel leren van minder positieve reviews. Lees deze grondig door en ontdek waar klanten tegenaan lopen. Door deze feedback aan te passen in je producten geef je gehoor aan je klanten. Dit zorgt juist voor meer positieve feedback én je voorkomt ook nog eens negatieve reviews in een later stadium. Al met al een win-win situatie dus. In deze blog lees jij hoe je productreviews op bol.com kunt gebruiken voor het verbeteren en optimaliseren van je producten. 

Zo verzamel je productreviews op bol.com

Voordat je productreviews kunt inzetten voor het optimaliseren en verbeteren van je producten, is het belangrijk dat je eerst een aantal reviews gaat krijgen. Voor het ontvangen van reviews is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Er zijn verschillende strategieën die je hiervoor kunt volgen. Het verzamelen van reviews is ook belangrijk, omdat potentiële kopers hierdoor sneller een beslissing kunnen nemen en meer vertrouwen hebben tijdens de aankoop van één van jouw producten. Onderstaand volgt een actieplan. Als jij alle stappen doorloopt, levert dit je gegarandeerd meer reviews op op bol.com. 

 1. Biedt kwalitatieve producten aan: om positieve productreviews te ontvangen, is het belangrijk om hoogwaardige producten aan te bieden die aan de verwachtingen van de klant voldoen. Zorg ervoor dat je producten van goede kwaliteit verkoopt, betrouwbare leveranciers hebt en aandacht besteedt aan de verpakking en verzending.

 2. Creëer een optimale klantervaring: een goede klantervaring is essentieel voor het ontvangen van positieve reviews. Zorg ervoor dat je klantenservice van hoog niveau is en reageer snel en adequaat op vragen en problemen van klanten. Biedt duidelijke productinformatie, een eenvoudig bestelproces en snelle verzending aan.

 3. Stuur een follow-up e-mail na de aankoop: na de aankoop kun je een follow-up e-mail sturen om klanten aan te moedigen een review achter te laten. Bedank de klant voor hun aankoop, vraag of ze tevreden zijn met het product en nodig ze uit om een eerlijke beoordeling achter te laten op bol.com. Zorg ervoor dat je de link naar de productpagina opneemt om het voor klanten gemakkelijk te maken om direct naar de reviewsectie te gaan.

 4. Geef een incentive voor het achterlaten van een review: om klanten te stimuleren een review achter te laten, kun je een kleine incentive aanbieden, zoals een kortingscode voor toekomstige aankopen. Vermeld deze incentive in de follow-up e-mail om klanten te motiveren hun ervaringen te delen. Het is belangrijk om op te merken dat je geen positieve reviews moet kopen of vervalsen, aangezien bol.com een strikt beleid tegen manipulatie van reviews heeft.

 5. Monitor en reageer op reviews: houd regelmatig de reviews op bol.com in de gaten en reageer op zowel positieve als negatieve reviews. Bedank klanten voor positieve reviews en benadruk dat hun feedback wordt gewaardeerd. Voor negatieve reviews is het belangrijk om begrip te tonen, eventuele problemen op te lossen en openlijk te communiceren over hoe je van de feedback leert en verbeteringen aanbrengt.

 6. Vraag om specifieke feedback: als je merkt dat je veel positieve reviews ontvangt, maar weinig specifieke feedback, kun je klanten vragen om specifiek te zijn in hun beoordeling. Vraag hen om details te geven over wat ze goed vonden aan het product, de verpakking, de verzending, enzovoort. Dit kan andere klanten helpen bij hun aankoopbeslissingen en biedt jou waardevolle informatie om je bedrijf te verbeteren.

 7. Promoot positieve reviews op je eigen kanalen: als je positieve reviews ontvangt, maak er dan gebruik van om je merk en producten te promoten. Deel de reviews op je website, sociale media-accounts of nieuwsbrieven om potentiële klanten te laten zien dat jouw producten gewaardeerd worden door tevreden klanten. Dit kan hun vertrouwen vergroten en hen aanmoedigen om ook een aankoop te doen.

 8. Blijf consistent en blijf verbeteren: het verzamelen van productreviews is een doorlopend proces. Blijf consistent in het leveren van kwaliteitsproducten en een uitstekende klantenservice. Blijf luisteren naar feedback, leer van zowel positieve als negatieve reviews en blijf je bedrijf en processen verbeteren op basis van deze inzichten.

Door deze stappen te volgen, kun je de kans vergroten dat klanten productreviews achterlaten op bol.com. Het verzamelen van positieve reviews zal niet alleen helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten, maar ook bijdragen aan het succes en de groei van je verkoop op het platform. Wil je meer informatie over hoe je meer en betere reviews krijgt? Lees dan deze blog.

Zo kun jij als verkoper productreviews gebruiken om je producten te verbeteren

Als verkoper op bol.com kun je de reviews die je ontvangt gebruiken als waardevolle feedback om je producten te verbeteren. Hier volgen enkele handige tips die jij als verkoper op bol.com kunt toepassen:

 • Analyseer de reviews grondig: lees elke review zorgvuldig door en identificeer de belangrijkste punten die klanten benoemen. Let op zowel positieve als negatieve feedback. Kijk naar specifieke aspecten zoals kwaliteit, functionaliteit, verpakking, verzending, en eventuele problemen die klanten hebben ervaren.

 • Identificeer trends en patronen: kijk verder dan individuele reviews en zoek naar trends en patronen die zich in meerdere reviews voordoen. Als meerdere klanten dezelfde problemen of complimenten hebben, geeft dit aan dat er mogelijk ruimte is voor verbetering op specifieke gebieden.

 • Prioriteer de belangrijkste verbeterpunten: focus je op de verbeterpunten die het meest voorkomen of de grootste impact hebben op de klantervaring. Identificeer welke aspecten de hoogste prioriteit hebben en waar je de meeste winst kunt behalen door verbeteringen door te voeren.

 • Leer van positieve feedback: positieve reviews bevatten waardevolle inzichten over wat klanten waarderen aan je producten. Identificeer de sterke punten die worden benoemd en begrijp wat je goed doet. Gebruik deze informatie om je sterke punten verder te benadrukken en te benutten in je marketing- en verkoopinspanningen.

 • Reageer op negatieve reviews: wanneer je negatieve reviews ontvangt, reageer er dan proactief op. Bied excuses aan voor eventuele problemen en geef aan dat je bereid bent om het probleem op te lossen. Neem contact op met de klant om hun zorgen te begrijpen en werk samen aan een oplossing. Dit toont aan dat je klanttevredenheid serieus neemt en bereid bent om problemen aan te pakken.

 • Gebruik feedback voor productontwikkeling: gebruik de feedback uit reviews als input voor je productontwikkelingsproces. Identificeer welke functies, kwaliteitsverbeteringen of wijzigingen klanten vragen en overweeg om deze in toekomstige producten op te nemen. Het inspelen op de behoeften en wensen van klanten zal de waarde van je producten vergroten.

 • Test verbeteringen en meet de resultaten: implementeer de verbeteringen die je hebt geïdentificeerd op basis van de reviews en meet de resultaten. Monitor nieuwe reviews om te zien of klanten positief reageren op de verbeteringen die je hebt doorgevoerd. Blijf itereren en blijf luisteren naar feedback om je producten voortdurend te verbeteren.

Door de reviews op bol.com actief te gebruiken en de feedback van klanten serieus te nemen, kun je waardevolle inzichten verzamelen om je producten te verbeteren en de tevredenheid van klanten te vergroten. Dit zal niet alleen leiden tot meer positieve reviews, maar ook tot een sterkere concurrentiepositie en groei van je bedrijf op bol.com. Zorg er dus voor dat jij als verkoper altijd vraagt om reviews voor je producten. Zie de negatieve reviews dan ook zeker niet als iets slechts, maar juist als gratis verbeterpunt. Zo zorg jij in de toekomst voor kwalitatief betere producten en meer verkopen, waardoor je omzet gaat stijgen. 

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over hoe je productreviews kunt gebruiken voor het verbeteren en optimaliseren van je producten

Waarom is het verzamelen van productreviews belangrijk?

Het verzamelen van reviews is belangrijk, omdat potentiële kopers hierdoor sneller een beslissing kunnen nemen en meer vertrouwen hebben tijdens de aankoop van één van jouw producten.

Waarom is het belangrijk dat je actief productreviews gaat gebruiken?

Doordat je reviews op bol.com actief gebruikt en de feedback van klanten serieus gaat nemen, kun je waardevolle inzichten verzamelen om je producten te verbeteren en de tevredenheid van klanten te vergroten.

Hoe zorg je voor meer productreviews?

Voor het ontvangen van meer productreviews is het belangrijk dat je hiermee actief aan de slag gaat. Zorg ervoor dat je de praktische tips uit deze blog in de praktijk in gaat zetten. Hiermee zorg jij ervoor dat je meer productreviews op bol.com gaat bemachtigen.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨