1. Home
  2. Rylee Blog
  3. Bol.com verkopersinformatie
  4. De voordelen van het gebruik van bol.com’s verzendservices

De voordelen van het gebruik van bol.com’s verzendservices

Administratie Rylee

Bol.com verkopersinformatie

06 Oct. 2023 - 6 minuten leestijd

Logistiek via bol.com en de voordelen

Wil jij graag je verkoop regelen via bol.com en hiermee jouw verkopen een impuls geven? Of wil jij graag jouw klanten de allerbeste levering ervaring bieden door gebruik te maken van de logistieke oplossingen van bol.com? Zoek dan niet verder. Speciaal voor jou is logistiek via bol.com in het leven geroepen. Dit maakt het voor jou als verkoper op bol.com erg makkelijk om de leveringen van je pakketten goed in te richten. Met logistiek via bol.com (lvb) bied jij jouw klanten snelle, betrouwbare en flexibele bezorgopties. Een ander groot voordeel is dat jij zelf ook nog eens kosten bespaart. Bol.com neemt in dit geval het volledig logistieke proces voor jou uit handen. Indien de klant voor 23.59 een bestelling plaatst, wordt deze doorgaans de volgende dag in Nederland of België bezorgd. Dit heeft als voordeel dat jij een grotere kans hebt om het koopblok te veroveren. Ook zal je betere conversies ervaren, omdat de voordelen die bij de logistiek komen kijken interessant zijn voor je klanten. Bol.com regelt in dit geval ook de retouren en vragen over de verzending. Hierdoor heb jij als verkoper geen omkijken meer naar het logistieke proces.

De voordelen op een rijtje

Onderstaand worden de voordelen van logistiek via bol.com (lvb) nogmaals voor je opgesomd;

  • Jouw klanten beschikken over alle Select bezorgopties, dit zorgt voor een hogere conversie;

  • Lever je producten gemakkelijk en snel in heel Nederland en België;

  • Groei in omzet, doordat je meer kans maakt op het koopblok en hierdoor potentieel meer kan verkopen;

  • Profiteer van scherpe all-in tarieven door schaalvoordeel van bol.com;

  • Kies voor duurzame levering dankzij de moderne en klimaatneutrale fulfilment centers van bol.com;

  • Ontvang dankzij de goede service sneller een hoge klantwaardering.

Kortom, logistiek via bol.com kent enorme voordelen. Onderstaand gaan wij wat dieper in op enkele van deze voordelen, zodat jij precies weet hoe dit er in de praktijk aan toe gaat. 

Grotere kans op het koopblok en meer omzet

Dankzij logistiek via bol.com kunnen jouw klanten in Nederland en België een bestelling plaatsen tot 23.59 uur. Met als gevolg de garantie dat zij de bestelling de volgende dag al in huis hebben. Ook worden jouw producten getoond inclusief het label van Select. Dit geeft klanten het voordeel om te profiteren van duurzame bezorgopties. Laat de klant kiezen uit de gewenste dag of laat hem of haar kiezen uit een bezorgblok van 2 uur. Daarnaast geef je de klant zo de optie tot avondlevering of het ophalen bij een bol.com bezorgpunt. Kortom, de voordelen zijn enorm. Door de klant meerdere opties te bieden, zorg je voor meer conversie. 

Scherpe all-in tarieven

Dankzij de schaalgrootte van logistiek via bol.com profiteer jij als verkoper van aantrekkelijke tarieven. Dankzij de efficiënte logistieke operatie van bol.com, hebben ze langdurige samenwerkingen met vervoerders in Nederland en België. Je betaalt als verkoper in dit geval één all-in tarief. Hierin zit inbegrepen: inbound, orderpicking, verpakken, verzenden en eventuele retouren en klantenservice. De opslagkosten per product betaal je per dag. Ook kan bol.com tegen gunstige tarieven jouw producten ophalen, zodat dit jou ook weinig tijd kost. Je betaalt bij de tarieven op basis van gewicht en omvang van je pakket. Hierdoor betaal je als verkoper nooit te veel voor de levering. Wil je meer lezen over de verzendkosten? Lees dan deze blog. 

Klanttevredenheid

Het is inmiddels een veelvoorkomend begrip, maar daarom zeker niet minder belangrijk. Klanttevredenheid is zeker op bol.com een meting om rekening mee te houden. Levertijd en de betrouwbaarheid hiervan zijn van grote invloed op de klanttevredenheid. Eén ding is zeker: logistiek via bol.com leidt tot tevreden klanten. Gemiddeld stijgt de klanttevredenheid met 30% nadat de logistiek wordt geregeld door bol.com. Doordat leveringen op tijd aankomen, ontvang je als verkoper sneller een goede beoordeling van klanten. 

Wat zijn de andere opties?

Als je liever niet wilt werken met logistiek via bol.com zijn er natuurlijk ook andere opties voor het regelen van je verzending. Het nadeel hiervan is wel dat jij als verkopende partij meer zelf moet regelen, maar deze keuze is natuurlijk volledig aan jou als verkoper. Je kunt in dit geval kiezen uit twee opties, namelijk: verzenden via bol.com (vvb) of verzenden via bol.com+ (vvb+). Beide opties kennen weer andere regels. Hoe dit precies zit, wordt hieronder beschreven. 

Verzenden via bol.com (VVB): als logistiek via bol.com niet je voorkeur heeft kun je uiteraard ook zelf je verzending regelen. Het is hierbij wel belangrijk dat je zelf een opslag voor je voorraad tot je beschikking hebt. Ook moet je kiezen voor een vervoerder zoals DHL of PostNL. Je moet je pakket voor 17.00 afgeven bij het afgiftepunt. Hiervoor gelden de standaard tarieven, als je nog niet in de hogere volumes zit. De verzendkosten voor een brievenbuspakket bedragen €4,15 inclusief btw. De verzending voor een pakket tot 10 kilo kost €6,95 en een pakket tot 23 kilo kost €13,20. Het voordeel van zelf verzenden is dat je zelf kunt bepalen wanneer je de pakketten wegbrengt. Je hoeft niet te wachten tot de koerier bij je bedrijf langskomt. Wel is het raadzaam om dit voor 17.00 uur te doen. Hierdoor kan je pakketten dezelfde dag namelijk nog met de koerier mee. 

Verzenden via bol.com+ (VVB+): naast verzenden via bol.com kun je ook kiezen voor verzenden via bol.com+. Naast de voordelen van verzenden via bol.com biedt dit nog meer andere voordelen. Verzenden via bol.com+ is aantrekkelijk voor jou als verkoper als je meer dan 20 pakketten per dag verstuurt. Let op: indien het veel brievenbuspakketten zijn geldt dit niet. Je kunt hierbij ook gebruik maken van de lever belofte ‘voor 23.59uur besteld, morgen in huis’. Hiermee heb je de mogelijkheid om klanten nog sneller over de streep te trekken en ze een aankoop te laten doen. Het nadeel voor klanten is dat ze niet kunnen kiezen voor avondbezorging of voor bezorging op een afhaaladres. Voor de verzending via bol.com+ gelden dezelfde tarieven als gewone verzending via bol.com. Ook kun je pakketten op laten ophalen door de koerier, dit scheelt wederom tijd. Dit doe je door je pakket voor 10.00 uur in te leveren bij een Ampère punt.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden als het gaat om verzendservices van bol.com. Lees deze blog goed en bepaal voor jezelf welke manier van verzenden het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. Weet ook dat je altijd kunt veranderen van keuze.

Administratie Rylee

Veelgestelde vragen over de voordelen van het gebruik van bol.com’s verzendservices

Wat zijn voordelen van logistiek via bol.com?

Met logistiek via bol.com (lvb) bied jij jouw klanten snelle, betrouwbare en flexibele bezorgopties. Een ander groot voordeel is dat jij zelf ook nog eens kosten bespaart.

Wanneer is verzenden via bol.com+ aantrekkelijk?

Verzenden via bol.com+ is aantrekkelijk voor jou als verkoper als je meer dan 20 pakketten per dag verstuurt. Let op: indien het veel brievenbuspakketten zijn geldt dit niet.

Welke opties heb je als je niet gebruik wilt maken van logistiek via bol.com?

Je kunt in dit geval kiezen uit twee opties, namelijk: verzenden via bol.com (vvb) of verzenden via bol.com+ (vvb+). Lees in deze blog wat het beste bij jou past.

Wil je meer op bol.com verkopen?

We zijn er om je te helpen. Krijg toegang tot de meest geavanceerde tool voor productonderzoek, e-mailmarketing en data insights op de markt.

* Zonder kosten. Abonnement op elk gewenst moment opzeggen.

Onze Reviews

Onze klanten vinden ons geweldig

Wij weten 100% zeker dat jij dat ook gaat vinden.

Fransisco

@fransisco

Een app die zich blijft ontwikkelen!! Sterk aanbevolen! 👍 💎

Karen

@karen

Zeer fijne researchtool die gemakkelijk in gebruik is en een goed overzicht geeft. Sterk aanbevolen! 🥰

Jona

@jona

Zeer fijne tool. Ziet er gelikt uit en heeft zo ongeveer alles wat nodig is voor mijn bedrijf. Echt elke euro waard! Zeer aa... 🔥✨

Bradley

@bradley

Goed voor zowel beginners als degenen die al zijn begonnen. Handig en makkelijk in gebruik. 🥰

Cassandra

@cassandra

Sinds ik Rylee gebruik ben ik gegroeid als bol.com ondernemer. Wat ik fijn vind aan Rylee is dat ik mijn e-mails kan automatiseren ... 🔥✨

Sadat

@sadat

De beste tool om de producten te tracken en goed overzicht duidelijk en makkelijk te gebruiken. 🔥✨

Rajhen

@rajhen

Ideaal om veel producten tegelijk te tracken! Een echte verrijking voor mijn bedrijf. 😊💖

Rogier

@rogier

Rylee is eenvoudig, gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zeer voordelig en maandelijks opzegbaar, dus geen vervelende contracten. 🔥✨