Perfectie of voortuitgang? - Het ondernemers blog

Perfectie of voortuitgang?Hou je van perfectie? Wil je alles altijd in een keer goed doen? Als je een beetje op de rest van de mensen op deze planeet lijkt, is het antwoordt waarschijnlijk ja. Dit is helaas ook een van de grootste obstakels voor mensen die een start willen maken met hun onderneming.

Perfectie verlamming

Leren over mogelijke struikelblokken lijkt misschien een goed idee in theorie, maar dat eindeloze lezen en leren over problemen die je misschien niet eens in de praktijk tegen zal komen en streven naar perfectie heeft ergere consequenties dan wat de meeste mensen door hebben. Deze "perfectie verlamming" kom je overal tegen, ook buiten ondernemen. Veel mensen beginnen nooit aan hun projecten en ondernemingen, omdat ze het risico dat ze falen willen verminderen. Helaas wordt dat theoretisch perfecte plan bijna nooit bereikt. 

Natuurlijk is er een minimale hoeveelheid die je moet leren of oefenen om te beginnen, maar je hoeft geen perfect werk te leveren om succesvol te zijn in je pogingen. Er is ook simpelweg geen tijd om perfect werk te leveren. We zijn gebrekkige mensen in een gebrekkige wereld. Als je je dat realiseert en op een bepaald punt actie onderneemt, maak je vanzelf vooruitgang. Ik probeer niet te zeggen dat je slecht werk moet leveren, maar je kan niet altijd je beste werk leveren.

Wat jij moet doen

Leren doe je het beste door te ervaren. Je leert meer door een maand te doen dan door een maand te lezen over hoe je het moet doen. Als je voelt dat je streven naar perfectie je vooruitgang hindert dan is het tijd om actie te ondernemen.
Dus... waar wacht je nog op? Meld je aan!

Start nu!

Start met bol verkopen en stop met achterlopen op de competitie

Rylee - product research tool is een onafhankelijke applicatie ontwikkeld door Rylee, met goedkeuring van bol.com. Rylee is niet in opdracht van, noch door bol.com ontwikkeld of gepubliceerd.