Ondernemen op Bol.com tijdens de coronacrisis

Ondernemen op Bol.com tijdens de coronacrisis

Online kansen in crisistijd

Zie je het even niet meer zitten door de coronacrisis? Dat begrijp ik volkomen, maar er liggen ook kansen in deze bizarre tijd! Verkopen online gaat namelijk beter dan ooit. Al maanden is het advies vanuit de Nederlandse regering: blijf zoveel mogelijk thuis. Alleen voor noodzakelijke dingen gaan mensen nog de deur uit. Dat betekent dat de markt zich verplaatst van offline naar online. De e-commerce wereld werd al steeds groter, maar deze groeit nu harder dan ooit. De online vraag naar producten is enorm, hier liggen dus veel kansen voor jou als (toekomstig) ondernemer!

Hoe begin je met online ondernemen?

Als je graag wilt beginnen met ondernemen, maar je weet nog niet zo goed wat je precies wilt gaan doen, is Bol.com een perfect startpunt. Door te verkopen op Bol.com kun je op een veilige manier leren hoe het is om te ondernemen. Je verdiept je in winstmarges, klantenservice en logistiek en leert goed omgaan met geld. Het is belangrijk om te weten waar je aan begint. Informeer je dus goed voordat je begint met online verkopen. Via het platform Rylee en het partnerplatform van Bol.com kun je veel leren over het verkopen via Bol.com. Ook kun je veel kennis opdoen in een online community waar andere online ondernemers hun tips en ervaringen delen.

Bol.com is een perfect platform voor starters

Er zitten namelijk geen dure opstartkosten aan verbonden. Als je geen producten verkoopt, betaal je eigenlijk nog niets aan Bol.com. Niets te verliezen dus, maar hoe vind je een goed product? De Rylee tool maakt het gemakkelijker om winstgevende producten te vinden. Hiermee kan je al voordat je het product inkoopt, zeer waardevolle data inzien. Zo zie je hoe het product waar jij geïnteresseerd in bent op dit moment verkoopt. Ook laat de tool zien hoeveel concurrentie je hebt op dat specifieke product, ofwel hoeveel andere verkopers dit artikel ook aanbieden. Hierna is het slechts nog een kwestie van veel tijd en energie stoppen in het perfectioneren van jouw listing. Als je volgens de regels van Bol.com speelt, kan je echt een succes maken van jouw product!

Starten met verkopen via Bol.com

De eerste stap is een registratie bij de Kamer van Koophandel of het zaakregister. Je hebt namelijk een Nederlands of Belgisch BTW-nummer nodig. Heb je dit voor elkaar? Dan moet je alleen nog een verkoopaccount aanmaken op Bol.com. Dit doe je in je Bol.com klant account (maak deze eerst aan als je er nog geen hebt). Vervolgens vraagt Bol.com om de gegevens van je bedrijf en sturen ze jou een e-mail en een brief op de post (deze ontvang je na maximaal 2 werkdagen). De e-mail moet je bevestigen en de verificatiecode in de brief gebruik je om je registratie af te ronden. Alle stappen doorlopen? Dan ben je klaar om te beginnen met verkopen!

Maak gebruik van het ondernemersplatform Rylee

Het e-commerce ondernemersplatform Rylee biedt alles wat ondernemers nodig hebben voor hun business. Voor startende ondernemers is het echt een uitkomst omdat het een kennisbank vormt aan informatie die je nodig hebt om te beginnen met verkopen op Bol.com. Ook ervaren ondernemers kan Rylee helpen bij het groeien van hun business. De verschillende tools maken jouw werk gemakkelijker en efficiënter. Zo kun je meer uit jouw tijd en Bol.com producten halen. Hieronder leg ik enkele voordelen van de handige Rylee tools uit.

Product tracker

Met de product tracker krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de verkoopcijfers van een product. Zo kan jij al voordat je het product inkoopt, inzien of het een winstgevende listing gaat worden. Tijd en geld verspillen aan waardeloze producten is verleden tijd.

Chrome/Firefox extensie

Nog een handig extraatje: met de Chrome of Firefox extensie track je jouw producten direct vanaf Bol.com. Deze extensie werkt ook op mobiel, zo kun je altijd gemakkelijk de verkoopdata van een productpagina op Bol.com inzien.

Logboek

De logboekfunctie maakt het mogelijk om alle data van een product in één tool te verzamelen. Zo hoef je niet langer talloze excel bestandjes bij te houden.

Calculator

Wat is de ideale prijs voor jouw product? En hoeveel winst maak je nu eigenlijk met een bepaald product? De calculator rekent het voor jou uit. Je hoeft alleen de inkoopkosten in te voeren, de rest verschijnt vanzelf op je scherm. Hiermee heb je een duidelijk overzicht van de winstgevendheid van je gehele productaanbod

Push notificaties

Mis nooit meer een bestelling! Van elke order krijg jij van Rylee een push notificatie op je telefoon. Ook van LVB bestellingen ontvang je van Rylee een bericht. Zo weet je ook exact wanneer je voorraad bijna op is, en voorkom je dat een product uitverkocht raakt.

Rylee heeft alles wat je nodig hebt

Naast deze onmisbare tools geeft Rylee wekelijks handige tips voor het verkopen op Bol.com in videos en blogs. Alle gebruikers van het platform krijgen toegang tot de Rylee Facebook community. Hierin zijn like-minded ondernemers actief die hun kennis en ervaring graag delen. Al jouw vragen rondom verkopen op Bol.com en online ondernemen worden hierin beantwoord. Wil je écht investering in jouw groei als ondernemer? Boek dan een sessie met één van onze coaches. De topcoaches bij Rylee hebben allemaal hun eigen specialisatie. Zij kunnen ervoor zorgen dat jij jouw business naar een hoger niveau tilt.

Over de schrijver

Ryon Mereboer

Ryon Mereboer is een hele creatieve programmeur. Hij is al sinds 2017 bezig met software te ontwikkelen wat andere ondernemers helpt met hun online bedrijven. Op 20-jarige leeftijd heeft hij 3 software bedrijven (Rylee, Ryone en Facturi). Waarvan alle 3 de ondernemingen gefocust zijn op het helpen van de online ondernemer. Ook is Ryon gespecialiseerd in funnels maken die hoog converteren.

Heb jij deze artikelen al gelezen?